Siirry suoraan sisältöön

Signaaleja radiografiasta

Ohjeet kirjoittajalle / Guide for Authors / Guide för författare (kommer snart)

Signaaleja radiografiasta – Uusi blogi radiografian tutkimusten esittelyyn

Mitä tutkimusnäyttö kertoo säteilyturvallisista toimintatavoista? Miten potilaan ohjausta voidaan kehittää? Olisiko virtuaaliohjaus tehokasta potilaiden ahdistuksen lievittämiseen magneettikuvauksessa? Miten tekoäly vaikuttaa röntgenhoitajan työnkuvaan tulevaisuudessa? Miten röntgenhoitajien koulutusta kehitetään? Millaista johtajuutta röntgenosastoilla kaivataan muuttuvassa terveydenhuollon ympäristössä?

Näihin kaikkiin kysymyksiin löytää vastauksen radiografian alan tutkimuksesta. Valitettavan usein tutkimusten tulokset eivät jalkaannu käytäntöön. On todettu, että tutkimustulosten implementaatio terveydenhuollon käytäntöön  kestää keskimäärin 17 vuotta. Kysymys ei ole siitä, että tutkimusta ei tehtäisi, vaan siitä että ne jäävät liian usein vain pienten tutkijapiirien tietoisuuteen. Tämä blogi pyrkii tuomaan tutkimustuloksia esille helpossa, nopeasti luettavassa muodossa.

Blogin tarkoitus

Signaaleja radiografiasta -blogissa esitellään ajankohtaisia tutkimustuloksia kaikilta radiografian osa-alueilta kerran kuukaudessa. Tarkoituksena on tuoda radiografian alalla tehtävää tutkimusta tutuksi suomen, ruotsin tai englannin kielellä alan ammattilaisille ja alalle opiskeleville. 

Miten voin osallistua blogin kirjoittamiseen?

Otamme vastaan kirjoituksia kaikilta radiografian tutkimuksesta kiinnostuneilta. Sinun ei tarvitse olla tutkimusseuran jäsen ja sinulla voi olla, enemmän tai vähemmän, kokemusta tutkimuksen tekemisestä. Voit kirjoittaa omasta tutkimuksestasi (esim. opinnäytetyö tai muu tutkimus) tai esitellä ajankohtaista alan tutkimusta kokoamalla napakan kirjoituksen muiden tekemästä tutkimuksesta.

Mieti ensin teema, mistä haluat kirjoittaa. Jos kirjoitat esimerkiksi omasta opinnäytetyöstäsi, älä yritä mahduttaa kaikkea mahdollista yhteen kirjoitukseen, vaan nosta jokin yksittäinen teema mistä haluat kirjoittaa. Tutustu Signaaleja radiografiasta -blogin kirjoittajan ohjeisiin ja ryhdy kirjoittamaan. Blogin toimituskunta auttaa kirjoituksen toimittamisessa julkaisukuntoon ja päättää viime kädessä, mitkä kirjoitukset julkaistaan. 

Mikä radiografian tutkimusseura?

Radiografian tutkimusseura ry on tieteellinen järjestö, jonka tarkoituksena on edistää ja tukea radiografian tieteellistä tutkimusta ja koulutusta. Järjestämme tieteellistä koulutustoimintaa mm. webinaareja ja tutkimusklubitoimintaa. Vuosittain kansainvälisenä röntgenpäivänä 08.11 järjestämme tiedepäivän yhteistyössä Suomen Röntgenhoitajat ry:n kanssa. Julkaisemme Kliininen radiografiatiede -lehteä yhdessä Suomen Röntgenhoitajat ry:n kanssa. Osallistumme radiografian kansalliseen ja kansainväliseen tutkimustoimintaan ja ylläpidämme yhteyksiä muihin tieteellisiin järjestöihin. Tervetuloa mukaan toimintaan!

Kirjoittajat: Radiografian tutkimusseuran hallitus (Karoliina Paalimäki-Paakki pj., Eija Metsälä siht., Riitta Oksanen rahast., Ekaterina Saukko, Sanna Törnroos, Behnoush Gustafsson, Fox Marttinen, Sirpa Kekäläinen, Päivi Erkkilä).